Praha.cz

 
Po památkách
Palácové zahrady pod Pražským hradem
1404PalacZahrWichnerova1.jpg

Palácové zahrady se rozkládají na jižním svahu pod Pražským hradem – na Malé Straně. Zahrady jsou pojmenovány podle paláců, ke kterým patřily a jmenují se Ledeburská zahrada, Malá Pálffyovská zahrada, Velká Pálffyovská zahrada, Kolovratská zahrada, Malá Fürstenberská zahrada a Velká Fürstenberská zahrada.


Celý článek...
 
Objevte pražské parky, sady a zahrady
PPraha, Foto: Praha matka měst / Prague mother of cities, www.facebook.com/pages/Praha-matka-měst-Prague-mother-of-cities/125096877556850

Říká se, že Praha je krásná po celý rok. K tomu, co Prahu krášlí a co můžeme obdivovat, můžeme kromě kulturních, historických a architektonických památek přiřadit i pražské parky, sady a zahrady. V Praze najdeme jak velké známé parky jako je třeba Stromovka, Petřín, Riegrovy sady či Parukářka, tak parky malé, kudy jen běžně procházíme.

Celý článek...
 
Josefský židovský hřbitov – hřbitov, kde je pochován Rabi Löw, slavný tvůrce Golema
1402StaryZidHrbitov4Fucikovsky_ik.jpg

Starý židovský hřbitov se rozkládá v samém centru staré Prahy, v Josefově, nedaleko Vltavy a Rudolfina. Čtvrť se původně jmenovala Židovské město a teprve až od roku 1850, kdy byla Židovská čtvrť přičleněna k Praze, se začala nazývat Josefov. Přesné datum vzniku starého židovského hřbitova není známé, prameny ale uvádějí, že byl založen v první polovině 15. století.

Celý článek...
 
Petřínská rozhledna
1402PetrRozhledna2Fucikovsky.jpg

Petřínská rozhledna stojí v areálu zahrad na vrcholu kopce Petřína. Byla postavena v roce 1891, je vysoká přes 60 metrů a až nahoru vede celkem 299 schodů. Pro návštěvníky je otevřena celoročně a poskytuje výborný výhled po okolí rozhledny i krásách Prahy – a to i v noci, protože rozhledna je otevřena až do večerních hodin.

Celý článek...
 


Strana 2 z 4